Zakup Toura- jak robiliście?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zenek123
    Classic
    • 2013
    • 10

Zamieszczone przez bohen
    bobas, podobny grill ma na aucie kolega RAFAL1983.

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=59223
    a mnie jakoś nie leży, no chyba że da się pomalować jeszcze ramkę tego grilla w kolor budy, bo tak to za duża powierzchnia tej kraty :roll:

Ten dużo lepszy:

PS. nie sugeruj się czarny bracie za bardzo pikczerem na dole, to jakiś białas zrąbał furmankę okrutnie :diabelski_usmiech
  • seba.79
    Drive
    • 2012
    • 75

Witam. Za kilka dni będę odbierał Toura poza miejscem zamieszkania (pewnie część z Was też tak robiła). Diler wysyła mi papiery, je rejestruję, potem z tymczasowym dowodem i tablicami jadę po odbiór.
    Kiedy płaciliście za samochód - po otrzymaniu faktury? czy np. w dzień odbioru po przyjeździe do dilera, po OBEJRZENIU auta ale jeszcze PRZED JEGO WYDANIEM (np przelew przez neta). Pewnie rozumiecie dlaczego pytam- łatwiej się potem dogadać gdy zobaczymy że w nowym samochodzie coś nie halo a kasa jeszcze nie wpłacona...tylko czy diler na to idzie?

Komentarz

• demmsi
      Elegance
      • 2011
      • 966
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja obejrzałem auto, dopiero po mojej ocenie powiedziałem że je akceptuje...
      Później wystawiono fakture i dokonałem przelewu przez neta.

Coś Ci sie nie podoba w aucie - sa rysy, wyposazenie sie nie zgadza itp to auta nie odbierasz po prostu i nie placisz.

Komentarz

• seba.79
        Drive
        • 2012
        • 75

No ale skoro chce załatwić odbiór auta za jednym wyjazdem to muszę wcześniej zarejestrować a jak zapłacę przed obejrzeniem i coś nie będzie ok to kicha...

Komentarz

• bishop
          L&K
          • 2012
          • 1430

A OC ?

Komentarz

• marek kg
            Drive
            • 2011
            • 64

oc podpisujesz u dilera przy odbiorze, tylko po rejestracji pojazdu musisz zadzwonić i podać mu numery rejestracyjne pojazdu ,a zapłacić za samochód można gotówka
            octavia 2 tour 1,6+lpg

Komentarz

• Rosomak
              L&K
              • 2011
              • 1365
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

seba.79, żeby dobrze odebrać auto potrzebne są 2 wyjazdy do dealera.
              1.PRzyjezdzasz, oglądasz auto jeżeli je akceptujesz, decydujesz się, dostajesx fakturę i niezbędne papiery - św.homologacji, odprawa celana, zaświadczenie o opłaceniu przez dealera tzw. Gospodarki odpadami oraz kartę pojazdu.
              W między czasie rejestrujesz auto (uwaga- przy rejestracji możesz nie mieć od razu wbitego LPG bo dealer musi dostać od Landi R. indywidualne świadectwo homologacji na Twój samochód). Robisz przelew.
              2.PRzyjezdzasz z tablicami, kupujesz pakiet ubezpieczeniowy. Następnie powinni jechać Twoim samochdem na tzw. Jazde adqptacyjna LPG. Jak jest wszystko OK to podpisujesz odbiór i już msz O2TOUR!
              Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
              http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
              Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• pandzik
                RS
                • 2011
                • 2254
                • Seat

oc podpisujesz u dilera przy odbiorze, tylko po rejestracji pojazdu musisz zadzwonić i podać mu numery rejestracyjne pojazdu ,a zapłacić za samochód można gotówka
                Dlaczego u dilera i dlaczego tylko OC. Wyjedziesz nowym autem bez AC?

Ja zarejestrowałem, ubezpieczyłem, zapłaciłem, i pojechałem po auto. :P

Komentarz

• cezaryaksum
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 126

Zamieszczone przez pandzik
                  Dlaczego u dilera i dlaczego tylko OC. Wyjedziesz nowym autem bez AC?

Ja zarejestrowałem, ubezpieczyłem, zapłaciłem, i pojechałem po auto. :P
                  Chodzi oczywiście o pełen pakiet.

Zamieszczone przez mkania777
                  święte słowa ja po swoją pojechałem 400 km z kasą w kieszeni, bez ubezpieczenia i tylko z tablicami ops: odkręcanie z oc trwało kilka godz dobrych a pomoc Danielcia okazała się nieoceniona. Następnym razem będę już mądrzejszy :idea:
                  pozdrawiam

Komentarz

• Seba79_Szczecin
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 231

seba.79, ja załatwiłem wszystko za jednym razem. Auto kupiłem u Kuby w Mińsku. Ubezpieczenie i resztę papierów załatwiliśmy przez tel, mail i Kuriera. Do salonu wszedłem o godzinie 8 rano, obejrzałem auto, założyliśmy tablice, podpisałem papierki. O 8.30 wyjechałem z salonu.
                    Gdy wszyscy myślą, że się czegoś nie da zrobić, wtedy pojawia się ten który nie wie, że się nie da i to robi.

nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50170

Komentarz

• Ferd
                      Rider
                      • 2011
                      • 320

seba.79 & Seba79_Szczecin - O co chodzi z tymi nickami :?: :?: :?:

Ja swój nowy wóz z salonu dość dawno odbierałem, więc nie będę się w kwestii procedur nowych odbiorów wypowiadał (KWESTIA DLA KLIENTA NAKAZANA PRZEZ SALON).

Generalnie, ze względu na interes klienta, najlepiej na odbiór umów się z drugą osobą. najlepiej znającą się na samochodach i na miernikach grubości lakieru. Zawsze przy odbiorze, czy to wstępnym czy to ostatecznym, należy sprawdzać wszystko, a zwłaszcza powłokę lakierową.

Komentarz

• bishop
                        L&K
                        • 2012
                        • 1430

A jak wygląda ścieżka jak bym chciał OC z firm przez neta, np link4, axa ?
                        Oczywiście mówimy cały czas o wyprowadzeniu nówki z salonu

Komentarz

• Kenu
                          Ambiente
                          • 2012
                          • 222
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

1.PRzyjezdzasz, oglądasz auto jeżeli je akceptujesz, decydujesz się, dostajesx fakturę i niezbędne papiery - św.homologacji, odprawa celana, zaświadczenie o opłaceniu przez dealera tzw. Gospodarki odpadami oraz kartę pojazdu.
                          W między czasie rejestrujesz auto (uwaga- przy rejestracji możesz nie mieć od razu wbitego LPG bo dealer musi dostać od Landi R. indywidualne świadectwo homologacji na Twój samochód). Robisz przelew.
                          2.PRzyjezdzasz z tablicami, kupujesz pakiet ubezpieczeniowy. Następnie powinni jechać Twoim samochdem na tzw. Jazde adqptacyjna LPG. Jak jest wszystko OK to podpisujesz odbiór i już msz O2TOUR!
                          Mam głupie pytanie. Jaki pakiet ubezpieczeniowy i gdzie?

Komentarz

• Rosomak
                            L&K
                            • 2011
                            • 1365
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Kenu
                            Jaki pakiet ubezpieczeniowy i gdzie?
                            w saluunie Skody jest ubezpieczalnia - pakiet AC OC NW Asistance...
                            Ale ubezpieczyć możesz gdzie chcesz i co chcesz, nawet samo OC...
                            Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• seba.79
                              Drive
                              • 2012
                              • 75

Mój nick to seba.79, no i mam rozbieżne info - mkania777 proponuje 2 wyjazdy a cezaryaksum załatawiał za 1 wyjazdem. Też bym tak chciał...w jeden wyjazd. Tylko co będzie jak zapłacę zarejestruję a potem wyjdą jakieś miny...już przy odbiorze

[ Dodano: Pią 08 Cze, 12 21:52 ]
                              A jeszcze o co chodzi z jazda adaptacyjną LPG- diler mi nic nie wspominał o tym?

Komentarz

• Rosomak
                                L&K
                                • 2011
                                • 1365
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez seba.79
                                Też bym tak chciał...w jeden wyjazd. Tylko co będzie jak zapłacę zarejestruję a potem wyjdą jakieś miny...już przy odbiorze
                                dlatego proponuję 2 wyjazdy.
                                Ja tak zrobiłem i jakbym jeszcze raz odbierał auto, to postąpiłbym tak samo.
                                seba.79, pomyśl, co będzie, jak wpłacisz kasę zarejestrujesz, a tam jakiś zonk... i co? Pewnie weźmiesz auto, a ASO albo naprawi, albo będzie zwlekać...
                                A jak jeszcze nic nie wpłacisz to masz lepiej i nie daj sobie wmówić, że jak nie odbierzesz, to inny z chęcią kupi! To nie komuna i samochody nie są "na kartki"! To Twoje ciężko zarobione pieniądze... Ale zrobisz jak zechcesz...

[ Dodano: Pią 08 Cze, 12 22:02 ]
                                Zamieszczone przez seba.79
                                A jeszcze o co chodzi z jazda adaptacyjną LPG- diler mi nic nie wspominał o tym?
                                Powinni po założeniu gazu jechać zatankować do pełna (ja na to dawałem 100zl), do pełna bo to już da sygnał, czy wielozawór odcina.
                                W czasie jazdy u mnie gość jechał z urządzeniem diagnostycznym. Ma to na celu sprawdzenie, czy jest wszystko O.K. Jak pracuje na LPG, jak przechodzi na gaz, itp...
                                Mogli to zrobić od razu po montażu, ale to dla nich ryzyko jazdy bez OC, dlatego u mnie zrobili to po rejestracji, jak odbierałem auto, czekałem te 15min. w salonie, zrobili 10km.

Komentarz

• Ferd
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 320

Ja proponuje jednak zapłacić za samochód dopiero po jakimś wstępnym odbiorze i zbadaniu samochodu miernikiem lakieru.

Jak już pójdą pieniądze to raczej będzie po ptakach. Czyli najpierw wstępny odbiór ew. ostateczny, podpisanie kwitów, zapłata. Raczej nie powinno się zmieniać kolejności.

Komentarz

• blazer47
                                    Drive
                                    • 2011
                                    • 65

seba.79, dostajesx fakturę i niezbędne papiery - św.homologacji, odprawa celana, zaświadczenie o opłaceniu przez dealera tzw. Gospodarki odpadami oraz kartę pojazdu.
                                    W między czasie rejestrujesz auto (uwaga- przy rejestracji możesz nie mieć od razu wbitego LPG bo dealer musi dostać od Landi R. indywidualne świadectwo homologacji na Twój samochód).
                                    Ja kupowałem u Kuby w Mińsku. Chłopaki z nie przysłali mi świadectwa homologacji i miałem straszną polkę w wydziale komunikacji...
                                    Powiedzieli, że bez zaświadczenia LPG nie zarejestrują mi auta. Dzwonię do Kuby i słyszę, że oni po kilki dniach to dostaną od Landi R. Pani w urzędzie stała przy swoim i auta już tego dnia nie odebrałem. Następnego dnia zadzwonił Kuba i powiedział, że ma już ten kwitek i wyśle faxem do urzędu. Wtedy dopiero biurwy zarejestrowały.

Komentarz

• seba.79
                                      Drive
                                      • 2012
                                      • 75

Ach to biurwy...ale to pewnie uznaniowe jest i zależy od wydziału komunikacji......

Komentarz

• Kenu
                                        Ambiente
                                        • 2012
                                        • 222
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

A ja mam takie pytanie. Czy żeby wyjechać autem z salonu wystarczy przefaksować dowód wpłaty z banku?

Komentarz

• Rosomak
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1365
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Myślę, że dopier wtedy jak kasa na koncie sprzedawcy będzie...

Komentarz

• Podbiel
                                            Ambiente
                                            • 2011
                                            • 164

U mnie wystarczyło, że zostawiłem potwierdzenie wpłaty ( wydruk z netu).
                                            Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165

Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy

Komentarz

• pandzik
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2254
                                              • Seat

Zamieszczone przez Podbiel
                                              U mnie wystarczyło, że zostawiłem potwierdzenie wpłaty ( wydruk z netu).
                                              To nie kupowałeś w Krakowie. Wydruk, promesa, nic sie nie liczyło poza kasą na koncie...

[ Dodano: Nie 10 Cze, 12 17:14 ]
                                              Ferd, najlepiej płacić gotówką w dniiu odbioru. :P

Rejestrujesz i przyjeżdżasz z kasą. Jak coś nie pasi to mówisz... mamy problem.

Komentarz

• Podbiel
                                                Ambiente
                                                • 2011
                                                • 164

Zamieszczone przez pandzik
                                                To nie kupowałeś w Krakowie.

Kupowałem w Emidzie :P
                                                Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165

Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy

Komentarz

Pracuję...